2 en 3 juni 2017
Home
Programma Noordelijke Stripmanifestatie

 

PROGRAMMA
Deelnemers
Standhouders
WINACTIE!
Nieuwe uitgaves
Wedstrijd jeugd
Organisatie en Sponsors
Locatie
Aanmelden
contact
verslag en 
foto's 2015
verslag en 
foto's 2017
verslag en 
foto's 2014

 

Een rode draad tijdens de manifestatie zijn de Marvelhelden en de DC comicshelden. Wie kent ze niet the Ant Man, Black Panther, Spider Man, Iron Man, Super Girl, Wonder Woman, Joker en Harley quinn. En dit is slechts een greep. We hebben de jeugd van de basisscholen opgeroepen mee te doen aan een verkleedwedstrijd met dit thema. Natuurlijk zijn zelfbedachte helden ook van harte welkom. Voortbordurend op dit onderwerp is er een mega-stripverhaal, gemaakt door twee medewerkers van het Nederlands stripmuseum uit Groningen. Dim Junius en Jan Klinkhamer hebben zich hier voor ingezet. De jeugd, maar zeker ook de volwassenen mogen vrij het stripverhaal af gaan tekenen.

 

 

Vick DeBergh, tekenaar van de Stripfreak biedt een workshop superheld-tekenen aan. De jeugd kan meedoen aan een wedstrijd stripfiguur en tekenaar combineren. Prijs een stripalbum van de tekenaar die gesigneerd is en voorzien van een tekeningetje. Bij de stand van jvh-puzzels hangt een poster van Jan van Haasteren. Hij heet super shit. Als de jonge bezoeker het aantal drollen raadt, kunnen zij de poster winnen.


De tekenbattle, waar we mee begonnen in 2014, is van de baan. Deze strijd wordt elders al gestreden. Een nieuw onderdeel op de manifestatie wordt rara wie tekent daar. Een duo van stripmakers en een duo stripliefhebbers zullen moeten raden wie de tekenaar is, die zij niet kunnen zien, die aan het tekenen is.


Een belangrijk programmaonderdeel is het interactieve interview met negen gerenommeerde scenarioschrijvers uit Nederland. Dit talent is niet weg te denken in de stripwereld en wordt jammer genoeg nog wel eens ondergesneeuwd. Moment om bij die gave van het schrijven van een beeldverhaal eens goed stil te staan. Niemand minder dan Marcel Haster, de stripvlogger, is de leider in het interview. De scenarioschrijvers die deel nemen zijn: Pascal Oost, Patty Klein (onder voorbehoud), Frank Jonker, Jan Kruze, Eric Hercules, Martin Lodewijk(onder voorbehoud), Ger Apeldoorn, Herman Roozen en Sytse Algera.


De cosplay organiseert een competitie en geeft acte de presence. Gedurende de twee dagen kunnen stripmakers en standhouders in een televisie reclame maken voor hun albums en merchandise. Bij de stand van The Saintstore staat een Arcade spelcomputer met meer dan 2000 spelletjes. Er lopen Marvelhelden rond en de fursuiters ontbreken ook deze keer niet. Het programma wordt gecommuniceerd op borden en door omroepen. Zodat niemand iets hoeft te missen. Alle onderdelen, behalve de workshop en het stripverhaal, zijn te vinden in de Rabobankzaal van de Harmonie.

 

Meer info op Facebook. Klik hier.

 

 

Cosplay met kostuumwedstrijd op 3 juni. Cosplay Interactief interview rara wie tekent daar? Workshop Superheld-tekenen Thema: Superhelden