2 en 3 juni 2017
Home
PROGRAMMA
Deelnemers
Standhouders
WINACTIE!
Nieuwe uitgaves
Wedstrijd jeugd
Organisatie en Sponsors
Locatie
Aanmelden
contact
verslag en 
foto's 2015
verslag en 
foto's 2017
verslag en 
foto's 2014

Megakleurplaat

Op zaterdag 3 juni staan we op de Noordelijke stripmanifestatie in Leeuwarden met weer een nieuwe megakleurplaat van 2x3 meter groot. Het idee van een megakleurplaat schilderij ontstond in 2014. Creatieve ondernemer en kunstenaar/ cartoonist Rames Sjambar kreeg dit idee nadat hij herhaaldelijk de woorden ‘verbinden’ en ‘samen’ had gehoord uitgesproken door politici. Mooie woorden vond hij zelf, zeker in deze tijd waarin de mensen steeds feller tegen elkaar gaan staan. Sjambar: “Als het gaat om felheid, laat het dan zijn in de zin van kleurgebruik. Felle kleuren zijn interessanter dan felle mensen. Felle mensen stoten af en verbinden niet. Felle kleuren trekken aan en verbinden wel. Net zoals in de natuur, bloemen zijn fel gekleurd en trekken aan. Uit dit idee ontstond het idee voor een nieuwe publieksactiviteit, met kleuren verbinden. De vorm is een megakleurplaat van 2x3 meter groot. Te groot om in je eentje in te kleuren en dus moet het samen gebeuren.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uniek nieuw ontwerp voor de Stripmanifestatie

Voor de stripmanifestatie hebben we ons laten inspireren door ‘s werelds twee grootste superhelden, Superman en Batman. En om het nog wat extra spanning mee te geven, focussen we ons op de clash tussen deze twee helden. Superman en Batman zijn de twee meest succesvolle karakters uit het DC comics universum. Hoewel de twee helden ooit de beste vrienden zijn geweest en zelfs een gezamenlijke serie hebben gehad in de jaren zeventig, is toch de onderliggende strijd tussen de twee het meest tot de verbeelding sprekend.

 

Strips verzamelen

Strips zijn behalve erg leuk om te lezen ook zeer interessant op andere gebieden. Strips worden veelvuldig gebruikt als inspiratie voor speelfilms, animatiefilms, speelgoed, merchandise, cosplaying, tv series enz. enz. Een van de meest succesvolle series ooit, The walking dead, is een verfilmde stripserie. Een andere belangrijk kenmerk, nog niet bekend bij het grote publiek, is de verzamelwaarde. Strips zijn als beleggingsobject heel interessant, omdat de waarde met de jaren alleen maar toeneemt. Mits bewaard in goede conditie natuurlijk.

 

Superman vs Batman

Als het gaat om de duurste strips ooit verkocht komen we wederom uit op de volgende twee helden, Superman en Batman. De strijd tussen Superman en Batman is altijd een van de meest interessante onderwerpen geweest in het DC universum. Het is de strijd tussen het Godswezen tegenover de gewone man. De Superman die alles kan tegenover de mysterieuze Batman. Onovertrefbaar in beeld gebracht in The Dark Knight returns van Frank Miller in de jaren 80, in 2016 verfilmd blijft het treffen terugkeren. Voor DC was de strijd tussen deze twee ook merkbaar in de verkoopcijfers van de afzonderlijke comicseries. Waar de verkoop van Superman serie stroef verliep, was de Batman serie erg populair bij de fans.

 

Megakleurplaat Stripmanifestatie

Voor het ontwerp van de megakleurplaat voor de stripmanifestatie maakt Rames Sjambar een afbeelding van 2x3 meter gebaseerd op de twee duurste strips ooit verkocht. Zoals eerder gezegd, zijn dat de Superman en Batman strips.

 

Op de 2e plaats staat Detective Comics nr 27 uit 1939. Met daarin het eerste optreden van Batman! De geschatte waarde van deze strip is $ 1,3 miljoen.

 

Op de 1e plaats van duurste strip ooit verkocht via een veiling staat Action comics nr 1 uit 1938. Met daarin het eerste optreden van Superman, en waarmee het begin van de Superhelden genre is ingeluid. De waarde van Action comics nr 1 is $ 3,2 miljoen.